ОСТАННІ НОВИНИ

Українцям повертатимуть повну вартість квитка після відправлення потяга

Наталя Дуляба

|

В Україні втупили в дію оновлені Правила перевезення залізничним транспортом. Серед нововведень – повернення 100% вартості квитка після відправлення потяга, а не лише 10%, як це було раніше. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Так, відтепер пасажиру будуть компенсувати повну вартість квитка і половину вартості плацкарти при поверненні білета не менше ніж за 6 годин до відправлення поїзда (раніше – не менше ніж за 9 годин).

Крім того, дозволено повертати повну вартість квитка (а не 10%, як було раніше) після відправлення поїзда. Отримати всю суму назад можливо, зробивши заявку не більше, ніж за годину після відправлення. При цьому вартість плацкарти не повертають, сам білет можна здати тільки офлайн.

Також в «Укрзалізниці» спростили процес оформлення замовлень для організованих груп пасажирів. Тепер все це можна зробити онлайн, хоча раніше таке замовлення можна було оформляти тільки в письмовому вигляді особисто.

Крім того, тепер діють і такі нововведення на залізниці:

  • змінено терміни та визначення відповідно до сучасних вимог (наприклад, визначення «дитина-інвалід» замінено на «дитина з інвалідністю», а визначення «інвалід війни» замінено на визначення «особа з інвалідністю внаслідок війни»);
  • врегульовано  питання замовлення перевезень автомобіля через електронні сервіси;
  • визначено порядок оплати за перевезення собак та дрібних кімнатних тварин;
  • введено нову категорію поїздів, якої раніше юридично не існувало – місцеві поїзди, пристосовані для зʼєднання інфраструктури різних видів транспорту. Визначено порядок оформлення, проїзду та повернення проїзних документів для такого сполучення.

Зазначимо, що Правила перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом в Україні оновили ще в 2019 році. І тепер вони вступили в дію. Із повним текстом документу можна ознайомитися за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *