ОСТАННІ НОВИНИ

Українські танкісти завершили навчання у Британії

Ольга Денисяка

|

Українські військовослужбовці завершили у Великобританії навчання на танках Challenger 2, пише Українська правда.

У Міноборони Британії повідомили, що екіпажі і танки прибудуть до України вчасно для весняного контрнаступу.

«Надихає спостерігати за рішучістю українських солдатів, які завершили навчання на танках Challenger 2 на британській землі. Ми продовжуватимемо підтримувати їх і робити все можливе, щоб підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно», – сказав міністр оборони Британії Бен Уоллес.

Зазначається, що екіпажі пройшли навчальні інструкції, як командувати, водити і працювати злагоджено на танках Challenger 2, а також ефективно ідентифікувати цілі та вражати їх.

«Для команди центру бойових маневрів було честю провести це навчання для наших українських партнерів. Ми всі були надзвичайно вражені продемонстрованим рівнем компетентності, і ми не сумніваємося, що наші друзі використовуватимуть танки Challenger 2 найефективніше в майбутніх боях, коли вони будуть боротися за свою батьківщину», – сказав лейтенант Джон Стоун, який керував навчальною місією.

Зазначимо, що в середині січня Британія пообіцяла передати Україні 14 танків Challenger 2 і близько 30 САУ калібру 155 мм AS90.

Після цього танкісти з України прибули до Великої Британії, де розпочали навчання на танках Challenger 2.

26 березня Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що вже друга група українських артилеристів завершує навчання на САУ AS90 у Британії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *