ОСТАННІ НОВИНИ

У Рудному каналізацію вивели в ліс

Андрій Котенський

|

У лісопарку Рудного, що належить до Залізничного району Львова, виявили канаву, якою спускали у ліс стічні води. Про факт забруднення заказника повідомлено поліцію, повідомляє департамент міської агломерації Львова.

За даними департаменту містобудування Львівської міської ради, до скидання стоків у ліс причетні власники відразу кількох приватних будинків на вулиці Лісній.

«У Рудно власники кількох домоволодінь на вул. Лісній облаштували собі канаву, якою стічні води спускали у лісопарк. Не спинив горе-господарів навіть той факт, що ця територія віднедавна має статус природно-заповідного фонду», – йдеться у повідомленні.

Облаштовану канаву для стічних вод виявила комісія управління Держконтролю за використанням та охороною земель.

Про цей факт одразу ж було повідомлено Державну екологічну інспекцію у Львівській області.

«Оглянувши земельну ділянку на вул. Лісній, екологи підтвердили витікання невідомої речовини помутнілого кольору з-під землі навпроти будинковолодінь та взяли проби ґрунтів. Результати вимірювань показників складу та властивостей ґрунтів показали перевищення гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин (сульфатів) та відносно контрольної проби (амонію, фосфору)», – повідомили у мерії Львова.

Оскільки ці порушення були виявлені на цінних землях лісового заказника місцевого значення «Лісопарк Рудно», Державна екологічна інспекція у Львівській області скерувала відповідні матеріали у Залізничний відділ поліції.

Тепер оцінку діям руднівчан, які скидають нечистоти у заказник, мають дати правоохоронці.

Нещодавно Львівський портал повідомляв, що на водопостачання і каналізування Рудно виділили 11.5 млн грн.

Як відомо, Рудно – селище міського типу, Залізничного району Львова, що входить у Львівську ОТГ. Населення становить близько 10 тисяч осіб.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *