ОСТАННІ НОВИНИ

У Нацгвардії розповіли, яка ситуація з набором до «Гвардії наступу»

Наталя Дуляба

|

Майже за два місяці набору до штурмових бригад «Гвардія наступу» надійшло більше 16 тисяч заяв. Про це повідомив речник Нацгвардії України Руслан Музичук, пише Українська правда.

«Майже за два місяці отримано понад 16 тисяч заявок. Набір буде тривати орієнтовно до 1 квітня. Якщо й надалі будуть приходити заявки, якщо будуть охочі, то, можливо, будуть формуватися резерви й інші підрозділи», – сказав він.

Музичук наголосив, що наразі триває відбір, а тому не всі, хто подав заявки, будуть зараховані до «Гвардії наступу».

«Кількість охочих досить велика, проте ще тривають етапи відбору і далі всі кандидати, які подали заявки, повинні їх пройти», – розповів спікер Нацгвардії.

Він також повідомив, що бійці, які пройшли медичну комісію і тестування та приєдналися до підрозділів, приступили до навчання.

«Зараз у багатьох підрозділах вже проходять індивідуальні заняття під керівництвом інструкторів. Добровольці проходять заняття зі стрілецькою зброєю, опановують тактику, у деяких підрозділах почалися навчання зенітників та артилеристів», – відзначив Музичук.

Як повідомляв Львівський портал, відбір до штурмових бригад «Гвардія наступу» стартував на початку лютого. Подати заявку на вступ можуть охочі добровольці, але ще потрібно пройти відбір.

Вісім штурмових бригад («Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій» та «A3ОВ») формують на базі Нацгвардії, Нацполіції і Держприкордонслужби для посилення Сил оборони при де окупації українських територій.

Станом на середину березня глава МВС Ігор Клименко казав, що всі бригади вже практично сформовані, тож триває набір добровольців для резерву.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *