У Львові переселенка збирала для росіян дані про ЗСУ

Наталя Дуляба

|

У Львові викрили і затримали мешканку Миколаївщини, яка, прикриваючись статусом переселенки, збирала для росіян дані про військові частини. Про це Львівському порталу повідомили в управлінні СБУ у Львівській області.

Зловмисницею виявилась 33-річна мешканка Миколаївської області. Вона є рідною сестрою ще одного зрадника України, якого нещодавно затримали спецслужби.

Жінка працює на Росію з жовтня 2022 року. Її завербувала сестра, яка проживає на території країни-агресора.

Як встановила контррозвідка, зрадниця видавала себе за переселенку, а сама натомість у Львові збирала дані про місця базування ЗСУ.

«Інформаторка часто відвідувала територію поблизу місць дислокації військових формувань та робила позначки на електронних картах. Згодом намагалась передати зібрані дані до РФ через месенджер. Втім контррозвідники СБУ спрацювали на випередження – своєчасно викрили зловмисницю, задокументували злочинні дії і затримали її на спробі передачі розвідінформації агресору», – йдеться у повідомленні.

Під час обшуку у затриманої вилучили комп’ютерну техніку та сім мобільних телефонів. На одному з яких були докази її злочинної діяльності.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 114-2 ККУ (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану).

Російські агентці вже оголосили підозру, а суд помістив її під варту. Наразі слідство триває.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *