ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській психлікарні неналежно утримують пацієнтів, – прокуратура

Андрій Котенський

|

Під час перевірки Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні виявили порушення утримування пацієнтів. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

За даними відомства, на території Франківського району міста Львова функціонує КНП ЛОР «Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня» в якій за рішеннями судів щодо осіб, які вчинили суспільно небезпечні діяння застосовуються примусові заходи медичного характеру у виді поміщення до психіатричного закладу із звичайним наглядом для жінок та чоловік.

Водночас, з лютого 2023 року у вищевказаному медичному закладі розпочали функціонувати відділення в яких застосовуються примусові заходи медичного із посиленим та суворим наглядом для жінок та чоловіків.

За результатами перевірки Франківською окружною прокуратурою встановлено ряд порушень, зокрема – недотримання площі в палатах з розрахунку на особу, відсутність систем сигналізації на вікнах та дверях відділень, пошкодження паркану у дворі для прогулянок пацієнтів в одному з відділень лікарні, що позбавляє можливості останніх перебувати на свіжому повітрі, відсутність стаціонарних постів охорони із системою контролювання доступу на вході на територію лікарні, а також ряд інших порушень законодавства.

Відтак психіатричний заклад зобов’язано усунути виявлені порушення під час перевірки.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *