ОСТАННІ НОВИНИ

Суд відпускає під символічну заставу організатора схеми втечі чоловіків за кордон

Андрій Котенський

|

Організатор схеми втечі чоловіків за кордон через систему «Шлях», який брав за перетин кордону по 5 тис. дол. з людини, може вийти під заставу всього за 215 тис грн. Про це Львівському порталу повідомили у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби України.

Як встановили правоохоронці, 27-річний житель Львівської області створив на території України фіктивне підприємство для здійснення міжнародних вантажних перевезень.

Зловмисник укладав «липові» договори про працевлаштування, надалі відомості відносно псевдоводіїв вносились до системи «Шлях».

Клієнтами «бізнесмена» були українці призовного віку і ті, хто підпадав під загальну мобілізацію.

Для організації незаконного трансферу чоловік залучив ще чотирьох спільників. Свої послуги ділки оцінювали у 5000 доларів США з одного «клієнта».

Під час санкціонованих обшуків за місцем проживання зловмисників та осіб, які можуть бути причетними до незаконної схеми, правоохоронці виявили та вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, бланки документів, грошові кошти у різній валюті, які ймовірно, отриманні за здійснення незаконної діяльності. А також флеш-накопичувачі, чорнові записи та інші речові докази їх причетності до вчинення кримінальних правопорушень.

«Організатору незаконної діяльності слідчі повідомили про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України. Суд обрав зловмиснику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави у сумі понад 214 тисяч гривень», – йдеться у повідомленні.

Якщо вину «ділків» доведуть то їм загрожує від 7 до 9 років позбавлення волі із позбавленням права обіймати певні посади ще до трьох років та конфіскацією майна.

Як відомо, за 2022 рік у систему «Шлях» було внесено 96442 чоловіків призовного віку, їм було дозволено виїхати виїзд за межі України з обов’язковою умовою повернутися, але 9373 чоловіки призовного віку так і не повернулися до України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *