ОСТАННІ НОВИНИ

Львові відкрили мечеть

Андрій Котенський

|

У п’ятницю, 24 березня, у Львові на вул. Щирецькій, 36 урочисто відкрили Ісламський релігійно-культурний центр із мечеттю, яка розділена на два простори: один для жінок, інший – для чоловіків. Тепер мусульмани Львова проводитимуть тут богослужіння п’ять разів на день. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської обласної ради.

За словами представників кримськотатарської спільноти, відвідати Ісламський центр зможе кожен охочий. Тут можна прийти на молитву та духовне слово, для спілкування, зустрічей, заходів для дітей.

Керівник Координаційного центру Меджлісу з гуманітарних питань  Ельвін Кадиров подякував усім, хто долучився до створення центру.

«Кримські татари, які проживають у Львові дуже радіють, що відкрилось таке особливе місце. Місце молитви, яка зараз дуже потрібна нам усім: комусь в окопі, комусь в окупації, комусь у російських тюрмах.

Ми відкриті до діалогу з представниками різних національностей та конфесій, адже Україна багатонаціональна та багатоконфесійна держава. Запрошуємо відвідати наш центр і об’єднуватися заради перемоги добра над злом», – зазначив Ельвін Кадиров.

Від імені Львівської обласної ради присутніх привітала заступниця керуючого справами Львівської обласної ради Мирослава Туркало.

«У Львові з’явилося ще одне місце, де можна зустрітися з Богом. У якого ми просимо найбільше – це перемоги. Наближаймо цю нашу мрію разом, де б ми не були – чи тут у Львові, чи в Криму», – зазначила Мирослава Туркало.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *