ОСТАННІ НОВИНИ

Дрогобич ледь не позбувся комунальної нерухомості через сумнівні судові схеми

Наталя Дуляба

|

Дрогобич зберіг своє комунальне приміщення, яке намагались приватизувати через судові схеми. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики прокуратури Львівщини.

Йдеться про історію з нежитловим приміщенням площею майже 53 кв м, яке належало до комунальної власності Дрогобича. Його намагались приватизувати, використовуючи сумнівні судові схеми.

Встановлено, що цю нерухомість Дрогобицька міська рада включила до переліку об’єктів, які підлягають приватизації способом викупу. Її таки продали, а згодом власники, фізичні особи, пішли до суду, аби визнати недійсним рішення мерії і сам договір купівлі-продажу приміщення. Відповідне рішення таки ухвалив Господарський суд.

Після цього ці фізичні особи подали позов з вимогою, аби Дрогобицька міськрада повернула сплачені за нерухомість кошти – орєнтовно 2,9 млн грн. В ході судового слухання сторони дійшли мирової угоди, яка передбачала передачу позивачам комунальних приміщень.

«Проте суд не врахував, що цей спір стосується стягнення з місцевого бюджету, а майно, відповідно, вибуває з власності територіальної громади не у спосіб та не за встановленою процедурою, визначеними для цього законом», – кажуть у прокуратурі.

Виявивши таку ухвалу суду, прокурори оскаржили її в апеляційному порядку. Апеляційна інстанція скасувала ту незаконну судову ухвалу, якою затверджено мирову угоду.

Таким чином було не допущено вибуття з комунальної власності Дрогобича нежитлового приміщення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *