ОСТАННІ НОВИНИ

Відтепер у поліклініці на Мазепи можна зробити мамографію

Наталя Дуляба

|

В амбулаторно-поліклінічному центрі на вул. Мазепи, 25 з’явився власний мамограф. Про це Львівському порталу повідомили у Першому медоб’єднанні Львова.

Для того, аби безкоштовно зробити мамографію, потрібне скерування сімейного лікаря. Після цього варто зателефонувати й записатись на процедуру за номером телефону: 0-800-333-003.

У пресслужбі мерії додають, що за допомогою сучасного мамографа у поліклініці на Мазепи можна виконати й біопсію – забір матеріалу для подальшого дослідження.

Медики наголошують: мамографія є найефективнішим методом діагностики захворювань молочних залоз. Саме це обстеження дозволяє оцінити стан тканин залози та виявити пухлині утворення на ранніх стадіях.

Жінкам віком від 40 років рекомендують робити мамографію обстеження раз на два роки, а тим, кому за п’ятдесят, – щороку. Жінкам, яким немає сорока, для скринінгу зазвичай роблять УЗД молочних залоз.

Зауважимо, що зробити мамографію також можна у 5 міській лікарні на вул. Чупринки, 43 та в лікарні Князя Лева на вул. Лемківській, 28

Також жінкам радять проводити самообстеження грудей:

Натисніть на зображення для збільшення

Додамо, що за даними Інституту раку, кожна 7-8 українка до початку повномасштабної війни мала проблеми з грудьми, але до лікарів зверталась занадто пізно, коли хвороба переходить уже в агресивну форму. Рак молочної залози – не вирок, головне – вчасно його виявити. На першій стадії його виліковують у 95% жінок.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *