ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові затримали трьох осіб, що «вивозили чоловіків» з України через систему «Шлях»

Андрій Котенський

|

У Львові викрили та повідомили про підозру трьом громадянам за організацію незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків за кордон через систему «Шлях». Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, два мешканці Харкова організували у Львові виготовлення фіктивних документів, на підставі яких неправомірно вносились дані чоловіків до системи «Шлях». Таким чином призовникам дозволявся виїзд за межі країни як волонтерам-водіям. Свої послуги ділки оцінили у 4 000 доларів США за два пакети документів.

Наразі один із підозрюваних знаходиться під вартою. Стосовно іншого – подано клопотання до суду про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Також затримано мешканця Львівщини, який за 5 000 доларів США організував внесення особистих даних військовозобов’язаного в базу «Шлях». Таким чином останній отримав змогу перетнути кордон як водій від підприємця-ліцензійного перевізника.

Слідчі дії тривають. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Зловмисникам загрожує від 7 до 9 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Як відомо, за 2022 рік у систему «Шлях» було внесено 96442 чоловіків призовного віку, їм було дозволено виїхати виїзд за межі України з обов’язковою умовою повернутися, але 9373 чоловіки призовного віку так і не повернулися до України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *