ОСТАННІ НОВИНИ

Своє завдання Бахмут виконав на 200%, – командир 30 ОМБр

Наталя Дуляба

|

Бахмут, який місяцями стоїть і тримає оборону, вже виконав своє завдання на 200%. Про це заявив командир 30 окремої механізованої бригади ім. князя Костянтина Острозького Володимир Сіленко, якого цитує український Military Media Center.

«Бахмут – політичне питання для Путіна. На мій погляд, Бахмут своє завдання виконав на 200%. Це форпост, який росіяни намагаються взяти, застосовуючи тактику навали штурмовими групами по 10-15 осіб. З досвіду роботи на цьому напрямку скажу, що окупанти застосовують артилерію навіть по своїх штурмових групах, коли їх зупиняють наші підрозділи», – сказав полковник.

Водночас Володимир Сіленко додав, що не можна недооцінювати противника, він випробує різну тактику. Якщо окупанти мають успіх, то б’ють штурмовою групою і нарощуються, якщо ні, то переходять на іншу ділянку боїв.

Разом із тим командир 30 бригади відзначив, що в України є перевага – її військове командування.

«Якщо загалом говорити про їхнє (російське, – ред.) командування, то це генерали радянських часів. У нас здебільшого молоді офіцери та генерали, які більш креативні та з досвідом взаємодії з НАТО. Росіяни вже відчули на собі роботу зброї, яку нам надають партнери, тож в них «запалало», – додав Володимир Сіленко.

Нагадаємо, 22 березня британська розвідка заявила, що наступ росіян на Бахмут почав слабшати, хоча загалом ситуація на цій ділянці фронту все ще є дуже складною.

Того ж дня Генштаб підтвердив, що потенціал окупантів на Бахмутському напрямку падає, але рашисти почали наступати на Авдіївку і Мар’їнку.

Напередодні в ЗСУ вже заявили, що рашисти намагаються оточити Авдіївку на Донеччині, що може призвести до повторення сценарію з Бахмутом.

Зі свого боку командувач Сухопутних військ Олександр Сирський анонсував, що ЗСУ невдовзі скористаються тим, що ворог у Бахмуті видихається.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *