ОСТАННІ НОВИНИ

Вибухи у Джанкої – це знак, що росіянам слід забиратися з Криму, – Гуменюк

Наталя Дуляба

|

Начальниця пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк розповіла, що вибухи, які напередодні пролунали у Джанкої, є вказівкою, що росіянам потрібно виїжджати з окупованого Криму. Про це вона сказала в ефірі національного телемарафону.

«Джанкой – це вузлова станція. Ще на початку повномасштабного вторгнення йшлося про те, що ураження логістики буде основним засобом впливу на переформатування розуміння ворога, що йому робити в Криму. Наразі курс вказано чітко, щоб було розуміння, що залізницею їм вже необхідно виїжджати», – прокоментувала Наталія Гуменюк.

За її словами, окупанти будуть приховувати, що саме сталося у Джанкої ввечері 20 березня, а також наслідки цих вибухів, щоб не нашкодити своєму іміджу.

«Загарбники вважали, що на такій відстані (від звільненого Херсона до Джанкоя – майже 175 км, – ред.) вони є у безпеці, що встигнуть евакуюватися задовго до того, як наша зброя почне реагувати на їхні місця дислокації. Тому наразі вони все списують на роботу протиповітряної оборони, працюють за методичками, намагаються переконати населення в тимчасово окупованому Криму, що все йде за планом. Але ми знаємо, до чого призводить таке переконання», – зауважила речниця Сил оборони півдня.

Водночас Наталія Гуменюк додала, що насправді росіянам нічим посилювати протиповітряну оборону Криму, оскільки накладені на Росію санкції не дозволяють розвивати військово-промисловий комплекс. Все, на що РФ здатна в таких умовах, – «підтримувати стан реанімації свого ВПК».

Нагадаємо, ввечері 20 березня у Джанкої, що на півночі окупованого Криму, пролунали вибухи. Згодом українська воєнна розвідка заявила, що це було знищення крилатих ракет «Калібр НК» під час транспортування залізницею. І таким чином український півострів готують до деокупації.

Яким саме чином вдалося знищити російські «Калібри», наразі достеменно не відомо. Водночас окупанти стали казати, що то була атака дронів, яку їм вдалося відбити. У Джанкої ввели режим надзвичайного стану, в Москві проводять розслідування цього випадку.

Додамо, що Калібр НК – ракети, призначені для пусків з надводних кораблів російського чорноморського флоту. Дальність ураження такої зброї становить понад 2500 км по наземних цілях та 375 км по морських.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *