ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові презентують графічну новелу про українців, які через війну втратили дім

Андрій Котенський

|

У Львові презентують графічну новелу «На межі» та виставку портретів українців, які через російську війну втратили дім. Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

Чутливі історії людей, які постраждали під час російсько-української війни, розкажуть 22 березня у Львові о 14:00 в Центрі професійного розвитку педагогічних працівників міста, що знаходиться за адресою площа Данила Галицького, 4.

«Все, що зібрано на цих сторінка і стендах – реальність, у якій опинилися мільйони українців під час повномасштабного нападу Росії. Ця війна почалася ще у 2014 році з Донецька та Луганська. Зараз її руйнівні наслідки відчуває кожен українець: від дорослого, до немовляти, багато з яких часто народжуються у темних підвалах під звуки сирен та вибухів. Наші міста, житлові будинки далі обстрілюють ракетами й снарядами, забираючи не тільки права та свободи, а й життя мирного населення», – говорить керівниця «Молодої Просвіти» Євгенія Бардяк.

Виставку портретів та історій «Втрачений дім» було створено влітку 2022 року після візитів організації у тимчасові прихистки для людей, що були облаштовані у школах і садочках Івано-Франківської області на заході України.

Команда зібрала в новелу розповіді тих, хто готовий був говорити про пережите. До виставки увійшло 22 історії. Кожна унікальна і говорить про втрату, якої зазнала людина, позбавлена доступу до базових потреб – відчуття безпеки, їжі, води, тепла, а також про загибель рідних. Усі ці історії варто сприймати не тільки як індивідуальний досвід, але й як збірний образ мільйонів українців, що вижили й тікають від війни.

До річниці повномасштабної війни на основі виставки виготовлено графічну новелу «На межі», яка має на меті ілюстративно показати воєнну буденність, у якій живе мирне населення України останній рік.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *