ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ та БЕБ знову провели обшуки в облгазах Фірташа

Анастасія Диняк

|

20 березня співробітники СБУ і БЕБ знову провели обшуки в офісах газорозподільних компаній, що входять до групи Регіональної газової компанії Дмитра Фірташа. Про це повідомили у пресслужбі компанії.

Так, у РГК заявили, що обшуки проводяться з метою тиску на компанію. Правоохоронці нібито вилучають навіть особисті речі співробітників.

«Слідчі заходи здійснюються з метою отримання незаконного доступу до інтелектуальної власності, програмних продуктів і рішень в галузі енергоефективності, метрології та газорозподілу, які були створені РГК. Адже компанія змогла принести в Україну сучасні технології завдяки тісній співпраці з світовими лідерами в галузі газорозподілу», – йдеться в повідомленні.

У компанії додали, що «формальною причиною» для обшуків є кримінальна справа, відкрита СБУ щодо закупівель природного газу для технологічних потреб в період з 2016 по 2022 роки.

«Ми закликаємо владу до діалогу в цивілізований спосіб для вирішення проблем, які не один рік накопичувались в газорозподільній галузі. Ці проблеми можна вирішити тільки спільними зусиллями та професійними командами…», – зазначили у РГК.

Нагадаємо, 17 березня БЕБ та СБУ провели обшуки в 14 газорозподільних компаніях групи РГК в рамках розслідування кримінальної справи про заволодіння державними коштами. Зокрема, обшуки проводили в офісах у Києві, Львові, Рівному, Вінниці, Харкові, Закарпатті, Івано-Франківську та інших містах.

Того ж дня у АТ «Харківміськгаз» у РГК у відповідь на обшуки заявили про рейдерське захоплення оператора газопостачання. 16 січня у компаніях «Дніпрогаз» та «Харківгаз», що також входять до групи РГК Дмитра Фірташа, проходили слідчі дії Національної поліції.

Згодом з’ясувалося, що спецслужби спільно з Бюро економічної безпеки задокументували масштабну схему привласнення промислових обсягів газу із газотранспортної системи НАК «Нафтогаз України». 16 облгазів України викрили на розкраданні блакитного палива, яке лише у 2021 році завдало державі збитків на 3,5 мільярда гривень.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *