ОСТАННІ НОВИНИ

В охоронця Януковича арештували майна на 50 мільйонів

Наталя Дуляба

|

В охоронця президента-втікача Віктора Януковича арештували квартири у столиці, елітний готельний комплекс у Буковелі, а також земельні ділянки. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

Спецслужби звітують про накладення арешту на все майно керівника охорони президента-втікача Віктора Януковича, не називаючи його імені. Однак за даними Української правди, йдеться про В’ячеслава Заневського.

Рішення суду про арешт майна стосується кримінального провадження, відкритого за за ч. 4 ст. 110-2 ККУ (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України). У його межах ще триває слідство.

Отож у В’ячеслава Заневського арештували майна загалом майже на 50 млн грн:

  • елітний готельний комплекс в Буковелі загальною площею понад 1200 м кв;
  • квартири в центрі Києва загальною площею понад 200 м кв;
  • два паркомісця у столиці;
  • 5 земельних ділянок загальною площею понад 1 га, розташованих у столичному регіоні, а також в Ялті та в Івано-Франківській області.

Наразі слідство перевіряє причетність власника цього майна до фінансування російських окупаційних угруповань у війні проти України.

Крім того, під час обшуків у столичній квартирі фігуранта справи виявили 13 одиниць зброї, у тому числі колекційної, понад 5600 набоїв, мобільні телефони, комп’ютери, документи та чорнові записи із доказами його протиправної діяльності.

За даними Офісу генпрокурора України, під час збройної агресії РФ поза офіційними пунктами пропуску Заневський покинув підконтрольну Україні територію.

Перебуваючи на тимчасово окупованих територіях Донецької області та Криму, він фінансував дії, направлені на зміну меж території України та сприяв державі-агресору.

Не пізніше грудня 2022 року В’ячеслав Заневський очолив охорону губернатора Ульяновської області РФ та був разом з ним 26 грудня 2022 року в окупованому Маріуполі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: УП, СБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *