ОСТАННІ НОВИНИ

Україна матиме лише одну спробу для великого контрнаступу, – президент Павел

Андрій Котенський

|

Президент Чехії Петр Павел припускає, що Україна повинна використати можливість контрнаступу в цьому році, оскільки в подальшому отримати допомогу від союзників на нову спробу буде надзвичайно складно. Про це повідомив колишній голова Військового комітету НАТО Петер Павел в інтерв’ю польському виданню Rzeczpospolita, пише Українська правда.

«Багато країн, багато політиків очікують якогось прогресу цього року. Я думаю, що Україна матиме лише одну спробу здійснити великий контрнаступ.

Тому, якщо вона вирішить розпочати великий контрнаступ і зазнає невдачі, буде надзвичайно складно отримати фінансування для наступного», – повідомив Петер Павел.

Павел також уточнив, що контрнаступ «має відбутися протягом кількох місяців».

Він переконаний, що «вікно можливостей відкрите цього року».

На його думку, «після наступної зими буде вкрай важко підтримувати нинішній рівень допомоги».

«Втома від війни – це не тільки виснаження людських ресурсів і техніки, руйнування інфраструктури в Україні, але й втома в країнах, які надають допомогу», – сказав Павел.

Як відомо, аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) припускають, що наступ Росії на Донбасі може наближатися до кульмінації, а Україна має можливості перехопити ініціативу і розпочати контрнаступ.

Як писав Львівський портал, днями командувач Сухопутних військ Олександр Сирський розповів про ситуацію на фронті.

За його словами, російські окупанти здійснюють наступальні дії практично по усій лінії східного фронту, намагаючись прорвати оборону України. Найбільш запеклі бої тривають в районах Кремінної, Торського, Білогорівки, Спірного, але епіцентром залишається місто-фортеця Бахмут.

Рашисти залучають до штурмів Бахмута всі свої потужності й атакують місто із трьох сторін.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *