ОСТАННІ НОВИНИ

Гауляйтеру Бердянська Сауленку винесли вирок

Наталя Дуляба

|

Олександру Сауленку, який добровільно пішов на співпрацю з росіянами й очолив окупаційну адміністрацію Бердянська, суд дав 15 років тюрми. Про це Львівському порталу повідомили у СБУ.

Як встановило слідство, ще до повномасштабного вторгнення РФ Сауленко очолював у Бердянську осередок забороненої партії «Союз лівих сил» і публічно висловлював свої проросійські погляди.

Після захоплення міста він одним із перших підтримав загарбників та запропонував їм свою допомогу у війні проти України. Згодом увійшов до найближчого оточення зрадника Володимира Сальдо, який безпосередньо сприяв його призначенню керівником окупаційної адміністрації у Бердянську.

«На цій “посаді” він виконував завдання Москви щодо “передачі” місцевих підприємств власникам російських монополій та переведення економіки міста під потреби країни-агресора. Також колаборант брав активну участь в організації фейкового референдуму та проведенні “урочистих” заходів до “Дня Росії” на тимчасово захопленій території Бердянського району. Крім того, він публічно підписав так званий “договір про співпрацю з урядом Тверської області”», – кажуть у спецслужбі.

За цими фактами було відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.111 (державна зрада) та за ч.5 ст.111-1 (колабораційна діяльність) ККУ.

Суд виніс вирок Олександру Сауленку – 15 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Наразі гауляйтер перебуває на окупованій частині півдня України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *