ОСТАННІ НОВИНИ

У вежах Кремля вже шукають наступника Путіну, – ГУР

Наталя Дуляба

|

Після видачі Міжнародним кримінальним судом ордеру на арешт президента РФ Владіміра Путіна у вежах Кремля ще більше переконались у катастрофі режиму російського диктатора і почали шукати йому заміну. Про це в ефірі національного телемарафону 18 березня розповів представник Головного управління розвідки Андрій Юсов.

Журналісти поцікавились, що відомо українській розвідці про реакцію Москви на ордер на арешт Владіміра Путіна, який 17 березня видав Міжнародний кримінальний суд. При цьому вони зауважили, що навіть російські пропагандисти не вийшли зі своїми шоу, де б обговорювали Гаагу.

Зі свого боку Андрій Юсов відповів, що таке обговорення для росіян було б «дивним і занадто тривожним “дзвінком”», зважаючи на всі заяви про те, як так звана «спецоперація» в Україні йде за планом.

«Поєднати це із ордером на арешт [Путіна] навіть Соловйову і Скабєєвій було б важко. Та коло Путіна звужується, він стає все більш токсичним як для зовнішнього світу, так і всередині країни. У вежах Кремля є все більше незадоволення від того, що відбувається. Все більш похмуре усвідомлення перспектив, зокрема геополітичної катастрофи режиму Путіна. І так, вже мова йде про пошук наступника Путіна і шукає його вже не Путін», – підкреслив представник ГУР.

Юсов також уточнив, що «вежі Кремля» – це різні групи, які конкурують між собою, відтак можуть пропонувати зовсім різних кандидатур на посаду наступного президента РФ. Хоча ще певний час вони навіть можуть продовжувати вихваляти Владіміра Путіна.

При цьому щоб врятувати власне життя і статки, додав Юсов, представники так званих «веж Кремля» виходять на зв’язок із міжнародною спільнотою.

«Думаю, ми будемо чути різні прізвища (на заміну Путіну, – ред.). Зрештою, для України не це головне. Для всього цивілізованого світу зрозуміло, що геополітична поразка Росії визначена, що Путін – не гравець у світовому масштабі і вже не претендує на якесь лідерство, навіть регіональне. Далі вже буде інша геополітична і без пекова реальність, інша Росія в тому числі. Так, для України ще буде період важкої боротьби, але перемога обов’язково буде», – наголосив Андрій Юсов.

Нагадаємо, 17 березня Міжнародний кримінальний суд в Гаазі видав ордер на арешт президента РФ Владіміра Путіна як підозрюваного у незаконній депортації дітей з України. Це означає, що за межами Росії, у 123 країнах МКС, його мають заарештувати та передати до суду.

Разом із Путіним у справі проходить уповноважена з прав дитини РФ Марія Львова-Бєлова. Міжнародний кримінальний суд також видав ордер на її арешт.

Додамо, що Владімір Путін, перебуваючи на посаді президента РФ, має функціональний імунітет від кримінального переслідування в іноземних судах. Саме тому одне з ключових завдань створеного спецтрибуналу – здатність подолати посадові імунітети представників вищого керівництва Росії та притягнути їх до відповідальності.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *