ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський вкотре збирав Ставку: що обговорювали

Наталя Дуляба

|

У п’ятницю, 17 березня, Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки Верховного Головнокомандувача, під час якого обговорювали ситуацію на фронті і про плани ворога. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі президента.

Про загальну ситуацію на фронті розповів Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. Окремо доповіли командувачі оперативних напрямків. Особливу увагу члени засідання звернули на хід бойових дій у найскладніших точках фронту.

«Керівники розвідки розповіли про плани та ймовірні дії противника у близькій та середньостроковій перспективі», – йдеться у повідомленні.

Також члени Ставки заслухали інформацію про результати контррозвідувальної роботи спецслужб, розглянули актуальну зовнішньополітичну ситуацію в контексті відбиття російського вторгнення.

Зазначимо, Ставка Верховного Головнокомандувача – це надзвичайний орган вищого військового керівництва, що здійснює під час війни стратегічне управління Збройними Силами та іншими військовими формуваннями.

Також вона може вносити зміни й уточнення до структури та організації Збройних Сил, здійснювати планування кампаній і стратегічних операцій, ставити завдання угрупуванням військ, розпоряджатись наявними резервами тощо. Робочим органом є Генеральний штаб ЗСУ.

Із початку повномасштабного вторгнення Росії Ставку Верховного Головнокомандувача скликають регулярно, дотепер було понад пів сотні засідань. Про прийняті рішення публічно не повідомляють, оскільки вони стосуються національної безпеки й оборони.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *