ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині шахрай продав пластилін замість IPhone 13

Ольга Денисяка

|

На Львівщині судитимуть 19-річного хлопця, який видурив з 44-річного харків’янина гроші під приводом продажу телефона. Замість IPhone 13 він відправив покупцю коробку з пластиліном. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації Нацполіції Львівщини.

Як встановили правоохоронці, 19-річний мешканець Яворівського району створив оголошення про продаж мобільного телефону «IPhone 13», якого насправді у нього не було, і розмістив його на одному з популярних сайтів продажу в мережі Інтернет. Вартість товару в оголошенні становила майже 30 тисяч гривень. 

Невдовзі за вказаним в оголошенні номером звернувся клієнт – 44-річний житель міста Харків, який мав намір придбати вказаний телефон. Чоловік переказав зловмиснику всю суму коштів, проте замість «IPhone 13» той надіслав йому фірмову коробку з заводською пломбою та наклейкою із зазначеним на ній ІМЕІ мобільного телефону, у яку поклав шматок пластиліну.

Коли потерпілий зрозумів, що став жертвою шахрая, він звернувся за допомогою у поліцію.

У кримінальному провадженні, відкритому за ч.1 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, завершили досудове розслідування. Обвинувальний акт скерували на розгляд суду. Максимальне покарання, що загрожує обвинуваченому – обмеження волі на термін до трьох років.

Правоохоронці застерігають – купуючи товари на різних платформах у мережі Інтернет, будьте пильними та переконайтесь, що ви спілкуєтесь з особою, яка дійсно має потрібний вам товар. Окрім того:

  • не підтверджуйте переказ коштів, якщо маєте хоч найменші сумніви у тому, що вони дійдуть до адресата або у тому, що адресат – саме та особа, якій ви маєте намір надіслати гроші. Перевірте ще раз і лише тоді здійснюйте переказ.
  • не сплачуйте незрозумілі «попередні внески», «кошти під заставу» чогось, що вам за незвично низькою ціною щойно запропонували незнайомі особи. Це також може бути пасткою шахраїв.
  • ніколи не передавайте незнайомцям реквізити своєї банківської карти, паспорта та інших документів, які містять конфіденційну інформацію.
  • у випадку, якщо ви стали жертвою шахрая, негайно повідомляйте про це у поліцію, а також у банківську установу з вимогою заблокувати операції з вашою карткою.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *