На Донбасі захисники збили китайський дрон

Анастасія Диняк

|

11 березня бійці 111 бригади Територіальної оборони на Донбасі збили безпілотник китайського виробництва Mugin-5. Про це пише CNN.

Так, за даними одного з військовослужбовців, дрон помітили 11 березня близько 2:00 год. Безпілотник летів на дуже низькій висоті, тож його вдалося збити з автоматичної зброї АК-47.

Спеціаліст із розвідки зброї та боєприпасів і директор консалтингової компанії Armament Research Services Н. Р. Джензен-Джонс зазначив, що боєприпаси, які ніс дрон, ймовірно, були «осколково-фугасними», «простими та не дуже аеродинамічними».

Він додав, що механізм запуску бомби складається з компонентів, які могли бути надруковані на 3D-принтері, що «вказує на те, що безпілотник був швидко модернізований».

Компанія-виробник Mugin Limited підтвердила, що це був саме дрон Mugin-5, однак 2 березня на сайті була оприлюднена заява, у якій виробник засудив використання своєї продукції під час війни. Також та наголошувалося, що продаж продукції в Україну та РФ призупинено з початку повномасштабного вторгнення.

«Ми не виправдовуємо використання [Mugin-5]. Ми докладаємо всіх зусиль, щоб це зупинити» – зазначив представник компанії.

Довідково:

Безпілотник китайського виробництва Mugin-5 є комерційним літальним апаратом. Як пише CNN, їх називають також «дрони Alibaba», адже їх можна було придбати онлайн, зокрема на китайських вебсайтах Alibaba і Taobao за ціною до 15 тисяч доларів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *