ОСТАННІ НОВИНИ

Естонія надасть Україні ще один пакет військової допомоги

Анастасія Диняк

|

16 березня Естонія погодила черговий пакет військової допомоги Україні, який складається, зокрема, зі снайперської зброї та спорядження для спецпідрозділів. Про це пише ERR.

Так, міністр оборони Естонії Ханно Певкур зазначив, що необхідно також продовжувати передавати Україні і більш дрібні пакети допомоги.

«Учора [15 березня] разом із нашими союзниками ми обговорювали поточний стан допомоги Україні у форматі “Рамштайн”, і зрозуміло, що додаткового часу за підтримки України взяти нізвідки. Наша велика ініціатива спрямована на спільну закупівлю Європейським союзом одного мільйона артилерійських снарядів», – сказав він.

Цей пакет допомоги стане додатком до попереднього, як оснащення спецпідрозділів і снайперів. Зокрема, Естонія планує передати напівавтоматичні гвинтівки, снайперські гвинтівки, оптичні приціли, біноклі, боєприпаси, індивідуальне та спеціальне спорядження, патрульні катери та тепловізори, а також медичне обладнання. Загальна вартість військової допомоги становить 494 300 євро.

Нагадаємо, раніше естонський уряд прийняв рішення про надання військової допомоги Україні у війні з РФ на суму 113 мільйонів євро, що є найбільшим пакетом допомоги, наданим Естонією до цього часу.

Зокрема, країна передає їй усі наявні гаубиці калібру 155 мм.

Зазначимо, загальні обсяги естонської військової допомоги для України вже перевищили 1% ВВП Естонії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *