ОСТАННІ НОВИНИ

Прикордонники Львівщини завернули 1900 чоловіків з липовими документами

Андрій Котенський

|

Від початку введення воєнного стану у пунктах пропуску на Львівщині виявлено понад 1 900 підроблених документів, більшість з яких пред’являли чоловіки для виїзду за крдон. Про це Львівському порталу повідомили у західному управлінні Держприкордонслужби України.

За даними відомства, у пунктах пропуску на Львівщині щодня виявляють фальшиві документи. Більшість з них надають на перевірку чоловіки, яким на період воєнного стану обмежено виїзд за межі України.

Найчастіше інспектори прикордонного контролю виявляли ознаки підробки в таких документах, як: довідка військово-лікарської комісії, тимчасове посвідчення військовозобов’язаного, пенсійне посвідчення, свідоцтво про народження дитини, свідоцтво про смерть тощо. Також у закордонних паспортах наряди з перевірки документів викривали недійсні відмітки про взяття на постійний облік або постійне проживання за кордоном.

Загалом, з початку повномасштабного вторгнення Росії, на Львівщині охоронці держрубежу затримали більш ніж 1 900 порушників, які намагалися виїхати з України за «липовими» документами.

За усіма фактами використання фальшивок прикордонники поінформували співробітників Нацполіції. Відповідальність за дане правопорушення передбачена ст. 358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів», що карається штрафом до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *