ОСТАННІ НОВИНИ

Окупанти затримали кримськотатарського журналіста Ролана Османова

|

Окупаційні силовики незаконно обшукали будинок та затримали кримськотатарського активіста та журналіста Ролана Османова. Чоловіка відвезли до управління ФСБ у окупованому Сімферополі. Про це Львівському порталу повідомили у Предстаництві Президента України в Автономній Республіці Крим.

Обшук проводили співробітники ФСБ у зв’язку із повідомленням про «пошкодження» залізниці у Бахчисарайському районі 23 лютого 2023 року.

Адвокат Едем Семедляєв намагався пройти в будівлю ФСБ до незаконно затриманого, але його не допускають.

«Я уклав угоду, прибув представляти його інтереси. Повідомив на прохідній про свій намір зустрітися з підзахисним. До мене вийшов юрисконсульт ФСБ Руслан Алексейчук. Віддалився на 15 хвилин, а потім знову вийшов і повідомив, що зараз юридична допомога Ролану не потрібна. З його слів, з ним не проводять жодних процесуальних дій», – повідомив адвокат Едем Семедляєв.

Раніше, у 2019 році в Ролана Османова вже проходили «оперативно-розшукові заходи». Окупаційні силовики тоді заявили, що нібито шукали наркотики, але нічого не знайшли.

Ролан Османов – учасник пікетів біля Ханського палацу, він протестував проти його знищення під виглядом реставрації. Активіст регулярно відвідує незаконні судові засідання у справах політв’язнів окупованого Криму.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *