ОСТАННІ НОВИНИ

1+1 відбілює підсанкційного Дубінського

Андрій Котенський

|

Народний депутат та фігурант Реєстру держзрадників Олександр Дубінський, який пройшов у парламент від «Слуги народу», активно відбілює свою репутацію, повідомляє Чесно.

Починаючи з 11 жовтня 2022 року на підконтрольному олігарху Ігорю Коломойському телеканалі 1+1 вийшло 11 репортажів Телевізійної служби новин, присвячених благодійній допомозі Дубінського, що підсанкційний у США.

Водночас сам Дубінський, який систематично поширював російську пропаганду про зовнішнє управління Україною, біолабораторії, називав гасло «Слава Україні» нацистським, продовжує свою підривну діяльність проти України.

Так, 14 березня 2023 року на власних ресурсах нардеп викладав відео на підтримку Російської православної церкви в Україні та її присутності у Києво-Печерській лаврі. Не цураючись озвучувати головний мотив Паші-мерседеса і Ко: це намолене хлібне місце, яке приносить чималий дохід.

Як відомо, у 2021 році США запровадило санкції проти нардепів Олександра Дубінського і Андрія Деркача. Їх звинуватили у втручанні у президентські вибори Сполучених Штатів 2020 року, зазначивши, що він є «частиною пов’язаної з Росією мережі іноземного впливу».

До обрання народним депутатом у 2019 році («Слуга Народу», 94 округ, Київщина) Дубінський багато років працював на телеканалах Коломойського в якості ведучого та креативного продюсера.

У 2019 році нардеп став фігурантом розслідування журналістів Bihus.info: Дубінський і його родина протягом останніх кількох років набули у власність загалом 24 квартир, 17 автівок, два будинки і 70 соток землі на загальну суму близько 2,5 млн доларів.

За даними фактчекінгової платформи «Детектор Медіа», він неодноразово поширював недостовірну та маніпулятивну інформацію, зокрема, про в.о. міністра охорони здоров’я України Уляну Супрун, яка зрештою подала на нього до суду. Через сюжет Дубінського також подав до суду на 1+1 й експрезидент Петро Порошенко.

Коли Порошенко виступив з ініціативою запровадити офіційно в армії привітання: «Слава Україні – Героям слава!», Дубінський заявив, що це нацистське вітання. Представників ОУН-УПА народний депутат також називав нацистами.

Фотоколаж: Чесно

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *