ОСТАННІ НОВИНИ

У парку Франка завершують реставрацію старовинної ротонди

Наталя Дуляба

|

Реставрація старовинної ротонди у парку імені Івана Франка, яку не ремонтували вже 13 років, добігає кінця. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

На 188-річній ротонді вже відновили дах, карнизи та античні колони, а на вершині встановили двометровий мідний шпиль. Зараз на землі замощують плитку з білого і червоного пісковика.

Також залишилось ще покрити колони і купол зсередини спеціальною світлою фарбою, але наразі майстри чекають теплої й сухої погоди.

Крім того, дах альтанки збираються підсвітити зсередини, встановивши енергоощадні лампи.

Реставрація ротонди обійшлась у 600 тисяч грн, кошти на це гуртовий ринок «Шувар». Всі роботи виконують майстри товариства «Ренесанс». Вони максимально відтворили первинний вигляд споруди за проєктом, розробленим ще у 2021 році на замовлення ЛКП «Зелений Львів».

Додамо, що востаннє ротонду у парку Франка ремонтували у 2010 році.

Довідково: кам’яну ротонду з колонами у парку імені Івана Франка (колись – Єзуїтський, Поєзуїтський сад, парк імені Т. Костюшка) збудували у 1835 році. Вона слугувала укриттям відвідувачів від сонця й дощу. Також на цьому місці колись часто виступав оркестр.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *