ОСТАННІ НОВИНИ

Для прифронтових регіонів закупили неякісних консерв майже на 14 млн грн

Наталя Дуляба

|

Для мешканців українських регіонів, де тривають бойові дії, підприємець поставив м’ясних консерв неналежної якості на 13,7 млн грн. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі генпрокурора.

За даними слідства, йдеться про державну закупівлю продуктів тривалого зберігання, з яких формували гуманітарну допомогу мешканцям прифронтових регіонів і тих територій, де ідуть бойові дії. Який саме орган був замовником, прокурори не уточняють.

У травні 2022 року постачальник надав 26 тисяч банок яловичої консерви на 13,7 млн грн, однак вони були неналежної якості.

Встановлено, що технічні характеристики тушківки не відповідали вимогам ДСТУ та іншим вимогам у сфері обігу харчових продуктів.

Судячи з опублікованих фото, йдеться про консервовану яловичину Luncheon beef марки Bill Beef. Із відкритих джерел відомо, що її виробником є Італія. Одну банку вагою 400 г на деяких сайтах продають від 75 до 90 грн.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 ККУ (привласнення коштів в особливо великих розмірах).

Керівнику підприємства-постачальника вже оголосили підозру. За скоєне йому загрожує від 7 до 12 років тюрми із конфіскацією майна.

Наразі триває слідство.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *