ОСТАННІ НОВИНИ

За розтрату грошей судять колишнього заступника прокурора Львівщини

Наталя Дуляба

|

На лаві підсудних опинився колишній заступник прокурора Львівської області, якого обвинувачують у розтраті майже 1,6 млн грн державних коштів. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Правоохоронці не надають жодних деталей щодо фігуранта справи, крім того, що він, будучи заступником прокурора Львівщини, у 2015 році уклав декілька договорів із приватною юридичною особою на проведення ремонту у приміщенні прокуратури в центрі Львова.

Під час розслідування НАБУ встановило, що насправді такі ремонтні роботи вже провели у 2013 році, тому за сприяння посадовця підрядник незаконно отримав понад 1,2 млн грн. Крім того, з’ясувалося, що заступник прокурора області без проведення тендеру придбав офісний папір за майже вдвічі завищеними цінами, переплативши понад 400 тисяч грн.

Таким чином колишній заступник прокурора Львівщини завдав державі збитків майже на 1,6 млн грн.

Зараз розслідування уже завершили, а обвинувальний акт скерували до суду. Експосадовця судитимуть за ч.5 ст.191 та за ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України (розтрата коштів і зловживання службовим становищем).

За вчинене колишньому заступнику генпрокурора Львівської області загрожує від від 7 до 12 років тюрми із конфіскацією майна та з трирічним позбавленням права обіймати певні посади.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *