ОСТАННІ НОВИНИ

Викрито ще 14 освітян-колаборантів з Маріуполя та Генічеська

Наталя Дуляба

|

Спецслужби викрили ще 14 освітян з Маріуполя і Генічеська, які добровільно пішли на співпрацю з окупантами і допомагали русифікувати українські школи. Про це Львівському порталу повідомили у СБУ.

Усім 14 освітянам-колаборантам вже оголосили підозру за ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Серед них – керівники створених російськими загарбниками «відділів освіти», а також декани факультетів і директори захоплених українських шкіл та «вишів».

Так, на тимчасово окупованій частині Херсонщини викрито очільницю «Новокаховської школи №1», яка за дорученням гауляйтера Володимира Сальдо вивезла до Генічеська все майно тамтешніх навчальних закладів.

А в Маріуполі встановлено особу керівниці місцевого «відділу освіти» так званої «ДНР». Перебуваючи на «посаді», вона вимагає від директорів навчальних закладів організовувати освітній процес за російськими підручниками.

Також ідентифіковано колишню депутатку районної ради та директорку місцевої школи, яка «здає» окупантам адреси помешкань сімей учасників руху опору.

Крім цього, співробітники СБУ викрили «декана педагогічного факультету Маріупольського державного університету ДНР». Разом з іншими педагогами жінка організувала знищення українських підручників у закладі.

Наразі тривають комплексні заходи для притягнення колаборантів до відповідальності за злочини, скоєні проти України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *