ОСТАННІ НОВИНИ

У РФ хочуть підняти призовний вік

Анастасія Диняк

|

З 2024 року в Росії призовний вік хочуть підняти за нижньою планкою – з 18 до 21 року, за верхньою – з 27 до 30 років. Це дозволить призвати в армію більше людей. Про це пише російське видання «РИА Новости».

Так, змінити терміни призову до армії раніше запропонував міністр оборони РФ Сергій Шойгу. До Держдуми Росії ініціативу внесли голова комітету з оборони Андрій Картаполов та два його заступники Андрій Красов та Юрій Швиткін.

Призовний вік пропонують підвищити поетапно. Нижню межу призовного віку до 21 року, а верхню межу – до 30 років, змістивши на три роки.

Перехідний період передбачається до 2026 року. 2024 року призову на військову службу підлягатимуть громадяни РФ віком від 19 до 30 років, 2025 року – від 20 до 30, а 2026-го – від 21 до 30 років.

У Держдумі зазначили, що нижню планку підвищують для «гарантованого здобуття громадянами середньої загальної, середньої професійної та вищої освіти», а верхню  – для компенсації призовників.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *