ОСТАННІ НОВИНИ

Бої у Бахмуті тривають, – Генштаб

Наталя Дуляба

|

На 383 добу війни російські окупанти і надалі намагаються захопити Бахмут, намагаються прорвати нашу оборону на Куп’янському і Лиманському напрямках. На півдні України ворог обороняється. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу за 13 березня.

Агресор основні зусилля і далі зосереджує на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. Не полишає спроб щодо виходу на адміністративний кордон Донецької та Луганської областей.

Протягом доби ворог завдав 29 авіаційних та 6 ракетних ударів. Зокрема, по професійно-аграрному ліцею населеного пункту Зноб-Новгородське Сумської області. Загинула одна цивільна людина, ще п’ятеро мирних громадян поранені.

Також російські окупанти вдарили двома ракетами по школі в Авдіївці на Донеччині, загинула місцева мешканка. Окрім того, рашисти здійснили більше десятка обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

Рівень ракетної загрози залишається високим по всій території України.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках ситуація без суттєвих змін. Агресор зберігає військову присутність поблизу державного кордону України, проте формування наступальних угруповань не виявлено. Водночас загарбники продовжують інженерне обладнання місцевості у прикордонних районах Брянської та Курської областей.

Протягом доби російські війська обстріляли райони населених пунктів Михальчина Слобода Чернігівської області, Зноб-Новгородське, Бачівськ, Старикове та Шалигине Сумської області та Стрілеча, Глибоке, Лук’янці, Гатище та Вовчанськ на Харківщині.

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник робить спроби прорвати оборону наших військ. Вів безуспішні наступальні дії у напрямку Гряниківки, Масютівки, Невського, Серебрянського лісництва, Білогорівки та Верхньокам’янки. Здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Гряниківка, Куп’янськ і Крохмальне Харківської області та Макіївка, Діброва і Білогорівка на Луганщині.

На Бахмутському напрямку окупанти не полишають спроб захопити Бахмут. Ворожі атаки відбито в районах населених пунктів Оріхово-Василівка, Григорівка, Часів Яр, Іванівське, тривають бої у Бахмуті. Ворожих обстрілів зазнали, зокрема, Бондарне, Васюківка, Дубово-Василівка, Бахмут, Іванівське, Біла Гора, Костянтинівка та Залізне Донецької області.

На Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках рашисти здійснили безуспішні наступальні дії в напрямку Кам’янки, Авдіївки, Сєверного, Первомайського та Мар’їнки. Під російськими обстрілами опинились райони понад 10 населених пунктів, що поряд з лінією зіткнення. Серед них – Кам’янка, Авдіївка, Красногорівка, Мар’їнка, Георгіївка та Вугледар Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник веде оборонні дії. Обстрілів зазнали, зокрема, Малинівка, Гуляйполе, Мала Токмачка, Новоандріївка, Кам’янське, Новосілка Запорізької області; Тамарине і Очаків Миколаївської області, а також понад 30 населених пунктів на Херсонщині. Серед них були Золота Балка, Гаврилівка, Берислав, Зеленівка, Благовіщенське, Херсон та Дніпровське.

Російські окупаційні війська продовжують зазнавати втрат. Так, у Біловодську районну лікарню, що на тимчасово захопленій Луганщині, на лікування привезли 150 найманців так званої ПВК «Вагнер».

«В тимчасово захопленому Росією місті Енергодар на Запорізькій АЕС катастрофічно зростає дефіцит фахових працівників, які можуть забезпечити життєдіяльність атомної електростанції. Після того, як на атомній електростанції окупанти працевлаштували осіб без відповідної освіти та стажу, у російських представників “Росатому” закінчився термін контракту. Водночас у підписанні нового чи продовженні чинного контракту їм відмовили. Також відмовлено у повернені до Росії, оскільки працювати на АЕС особливо нікому. Все це може призвести до непередбачуваних наслідків», – наголошують у Генштабі.

Протягом доби українська авіація завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *