ОСТАННІ НОВИНИ

14 березня Львів попрощається з трьома загиблими захисниками

Наталя Дуляба

|

У вівторок, 14 березня, Львів проведе в останню путь Володимира Рака, Миколу Горошка і Романа Кондрака, які загинули у бою з російськими окупантами. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Чин похорону розпочнеться об 11:00 год. у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла (вул. Театральна, 11), об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Володимира Рака та Миколу Горошка поховають на Личаківському кладовищі у Львові, а Романа Кондрака – у рідному селі Рясне-Руському.

Біографічні довідки воїнів

Володимир Рак (25.04.1993 – 31.01.2023) був уродженцем села Нова Скварява Львівської області. Здобував освіту у Державному професійно-технічному навчальному закладі «Львівський професійний політехнічний ліцей» (тоді – Професійно-технічне училище №33 м. Львова).

Після завершення навчання проходив військову службу у складі 80 окремої десантно-штурмової бригади.

У мирний час працював у поліції охорони, згодом працював у будівельній сфері за кордоном.

Із початком повномасштабного вторгнення добровільно став на захист Батьківщини до лав 125 окремої бригади територіальної оборони.

У Володимира Рака залишилися мама, дружина, двоє дітей, брат і сестра.

Микола Горошко (18.12.1983 – 08.03.2023) – уродженець села Куткір Львівської області. Навчався у Ліцеї №94 у Львові, а після закінчення 9 класу почав займатися будівельними роботами.

Згодом працював у ТзОВ «Барком», останнім часом займався ремонтами. Захоплювався футболом, рибальством, був винятково чуйною та доброю людиною.

Із початком повномасштабного вторгнення РФ добровольцем вступив до лав 77 окремої аеромобільної бригади Десантно-штурмових військ. Боровся із російськими окупантами на східному напрямку.

У Миколи Горошка залишилися двоє доньок, мама, кохана дівчина, сестра, брат та племінники.

Роман Кондрак (18.09.1979 – 06.03.2023) був уродженцем села Рясне-Руське, що біля Львова. Навчався у тамтешньому ліцеї, згодом здобув професійно-технічну освіту за спеціальністю «зварювальник».

Після завершення навчання проходив строкову військову службу на Харківщині. У мирний час працював у ТзОВ «Віконт-II».

У 2014-2015 роках воював у зоні АТО у складі 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила. Після повернення продовжив працювати у ТзОВ «Віконт-ІІ».

Із початком повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини до лав 110 окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка. Боронив державу на східному напрямку.

У Романа Кондрака залишилися мама, двоє братів та племінниці.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *