ОСТАННІ НОВИНИ

За три тижні втратив 20 кг. У Львові врятували чоловіка із рідкісним захворюванням

Андрій Котенський

|

Хірурги лікарні святого Пантелеймона врятували чоловіка з рідкісним захворюванням судин кишківника, який у критичному стані потрапив до лікарні. Така патологія зустрічається лише у 0,1% пацієнтів. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Першого медоб’єдння Львова.

Майже місяць у 69-річного пана Романа з Червоноградського району болів живіт, особливо після їжі. Чоловік постійно відчував слабкість, однак надто на це не зважав. Згодом стан погіршився: біль став нестерпним, ліки не допомагали і чоловік невдовзі зовсім не зміг їсти. За три тижні він схуд на 20 кг.

Пацієнта доправили до лікарні святого Пантелеймона. Бригада медиків невідкладно провела низку обстежень і після УЗД та комп’ютерної томографії прийняли рішення про термінову операцію. У нього виявили – атеросклеротичну оклюзію стовбура верхньої мезентеріальної артерії кишківника.

Недуга повністю перекрила головну судину, що забезпечує кровопостачання більшої частини кишківника. Таке трапляється зазвичай через атеросклероз судин: відкладання холестеринових бляшок на стінці артерії. Це і стало причиною хвороби пана Романа.

Аби врятувати життя чоловіку, команда судинних хірургів виконала ургентне аорто-верхньомезентеріальне шунтування. Іншими словами, пацієнтові провели складну операцію із встановлення синтетичного протезу, що відновив кровотік до кишківника.

Післяопераційний період у пацієнта минув без ускладнень. Уже наступного дня після втручання стан Романа стабілізувався. Тож чоловіка перевели з реанімації до післяопераційної палати у відділення судинної хірургії. І на десятий день чоловік без жодних скарг поїхав додому.

Тиждень тому чоловік був на контрольному огляді. В нього усе добре та він вже набрав 4 кілограми!

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *