ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ підозрює у колаборації з окупантами 10 керівників «ЛДНР»

Анастасія Диняк

|

Служба безпеки України оголосила про підозру 10 керівникам так званого «уряду ЛДНР». Колаборанти передали російським окупантам агропідприємства та лікарні на Донеччині. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Так, за даними правоохоронців, після повномасштабного вторгнення РФ в Україну фігуранти почали поширювати російський вплив на тимчасово окупованій території Луганщини та Донеччини.

Одним із підозрюваних є так званий «міністр агропромислового комплексу ДНР», який передав на баланс російських монополій місцеві сільськогосподарські підприємства.

Також він брав безпосередню участь в організації вивезення українського зерна з регіону до Росії.

Ще однією поплічницею ворога є «перша заступниця міністра охорони здоров’я ДНР» та її підлегла – очільниця «апарату» окупаційного відомства. Зловмисниці передали росіянам місцеві лікарні під військові шпиталі для поранених бійців.

Разом з цим, співробітники СБУ скерували до суду обвинувальні акти щодо очільника окупаційного «минздрава» і двох його підлеглих – керівників «юридичного відділу» та «сектору громадської служби і кадрів».

Вони незаконно перевели під юрисдикцію РФ понад 20 захоплених медзакладів Маріуполя, Волновахи і Мангуша.

Ще один фігурант – «ексголова ради міністрів ЛНР», який координував роботу псевдоуряду. Зокрема, розпоряджаючись фінансовою частиною, він організовував постачання гуманітарки з РФ та розподіляВ її між незаконними збройними формуваннями «ЛНР».

Наразі він позиціонує себе як «лідер громадських думок», виправдовує російське вторгнення та закликає до участі у «спецоперації» Росії.

Також до суду направлено справу щодо «міністра» та «віцеміністра вугілля та енергетики ДНР». Ці фігуранти займаються переналаштуванням паливно-енергетичного комплексу регіону під потреби Росії.

Крім того, за матеріалами СБУ судитимуть так звану «віцеміністерку освіти і науки ЛНР». Вона причетна до знищення українських підручників та створення «кадетських класів» під егідою російської «юнармії».

Наразі зловмисники переховуються від правосуддя на тимчасово окупованій території України.

Співробітники Служби безпеки проводять комплексні заходи для притягнення кожного з колаборантів до відповідальності за злочини проти нашої держави.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *