ОСТАННІ НОВИНИ

Жителька Самбірщини отримала 5 років у тюрми за підтримку дій рашистів

Андрій Котенський

|

До 5 років тюрми засуджено жительку Самбірщини за пропаганду війти та підтримку збройної агресії РФ проти України. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі прокуратури Львівщини.

За даними відомства, жительку Самбірщини визнано винною у виправдовуванні, визнанні правомірною та запереченні збройної агресії російської федерації, глорифікації рашистів, та пропаганду війни. Жінці призначено покарання – 5 років позбавлення волі.

Як повідомляється, з березня по червень 2022 року засуджена на своїй особистій сторінці у забороненій соціальній мережі Однокласники розповсюджувала дописи, у яких виправдовувала та визнавала правомірною збройну агресію РФ.

Окрім цього,  вона поширювала дописи в яких прославляла осіб, що беруть участь та сприяють збройному вторгненню на суверенну територію України. Зокрема, возвеличувала армію, вихваляла військових збройних сил РФ зі словами: «Ви наша гордість», «Наші захисники», «боги війни», «Поклон вам», «Перемога буде зa нами» тощо.

Також колаборантка поширювала образливі висловлювання, які принижують національну честь та гідність української нації, її державність та суверенітет.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *