ОСТАННІ НОВИНИ

На Івано-Франківщині попрощалися з Героєм України Да Вінчі

Андрій Котенський

|

У селі Бовшів Івано-Франківської області попрощалися з Героєм України, командиром спецпідрозділу «Вовки Да Вінчі» Дмитром Коцюбайлом (позивний Да Вінчі), повідомляє Громадське.

У Бовшеві та в багатьох населених пунктах через які рухалася процесія люди масово виходили на дорогу, ставали на коліна, проводжаючи загиблого Героя.

На прощання прибули дуже багато людей, а за труною йшла його наречена Аліна.

Чин похорону та прощання відбудуться 10 березня у Києві: в Михайлівському соборі та на Майдані Незалежності.

На прощання із Дмитром Коцюбайлом також прибула делегація Національної академії сухопутних військ імені Гетьмага Петра Сагайдачного зі Львова, де він нещодавно проходив військовий вишкіл та підвищував свій професійний рівень.

«В своєму останньому бою 7 березня 2023 року під Бахмутом він командував 1-им окремим механізованим батальйоном «Вовки Да Вінчі» 67-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ Збройних Сил України. Дмитро загинув як справжній Герой, не тільки за званням, а й за силою духу та любові до рідної України. Він до кінця виконав свій військовий і громадянський обов’язок, обороняючи від російських окупантів нашу землю. Для мене ця втрата особливо болісна. Адже Дмитро Коцюбайло зовсім нещодавно проходив військовий вишкіл та підвищував свій професійний рівень в одній із військових частин Національної академії сухопутних військ, щоб потім продовжувати боронити Україну на найважчих ділянках фронту. Бачились з ними та його підрозділом буквально перед тим, як бригада вирушила для виконання бойових завдань», – повідомив начальник НАСВ Павло Ткачук.

Більше про «Да Вінчі»

Дмитро Коцюбайло народився 1 листопада 1995 року в селі Задністрянському, нині Бурштинської громади Івано-Франківського району Івано-Франківської області України.

Закінчив Бовшівську загальноосвітню школу, Івано-Франківський художній ліцей.

Активний учасник Революції гідности.

Учасник російсько-української війни, зокрема – командир взводу добровольців (2014) та роти (2015). У 2014 році отримав важке поранення в Пісках Донецької области, після одужання повернувся на фронт.

17 березня 2016 року призначений командиром 1-шої окремої штурмової роти «Вовки Да Вінчі» ДУК Правого Сектору, яка переформатована в батальйон.

Загинув під Бахмутом, боронячи Україну від рашистських окупантів.

Фото: Громадське, Павло Ткачук, Телеграф

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *