ОСТАННІ НОВИНИ

У ЄС погодили додаткові 2 млрд євро для фонду, з якого надають військову підтримку для України

Ольга Денисяка

|

8 березня посли країн ЄС на зустрічі погодили виділення додаткових 2 млрд євро для Європейського фонду миру, з якого фінансують військову допомогу країн-членів для України.  Про це оголосило шведське головування у своєму Twitter.

«Посли ЄС затвердили додаткові 2 млрд євро для Європейського фонду миру. Це рішення – це чіткий сигнал, що ЄС налаштований далі надавати військову підтримку Україні та іншим партнерам», – зазначають у повідомленні.

Нагадаємо, на початку лютого Рада ЄС затвердила сьомий транш допомоги у 500 млн євро та 45 млн євро для підтримки тренувальних зусиль Місії ЄС (EUMAM Ukraine).

Пакет збільшить загальний внесок ЄС в рамках ЄФМ для України до 3,6 млрд євро. Метою нового заходу допомоги на підтримку Збройних сил України, які проходять підготовку в рамках EUMAM Ukraine, є надання необхідного нелетального обладнання та матеріалів, а також послуг для підтримки навчальної діяльності, пояснили в Раді ЄС.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *