ОСТАННІ НОВИНИ

Житель Самбірщини переправив за кордон 20 ухилянтів. Оновлено

Ольга Денисяка

|

Правоохоронці викрили жителя Самбірського району, який причетний до щонайменше 20 фактів незаконного переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон України. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації Нацполіції Львівщини.

Як встановили правоохоронці, 28-річний житель Самбірщини сприяв у виготовленні фіктивних документів, які надавали право чоловікам призовного віку виїхати на територію іншої держави.

Під час санкціонованих обшуків у зловмисника вилучили документи, чорнові записи та інші речові докази, що підтверджують його причетність до організації незаконного переправлення осіб через кордон України.

За даними ZAXID.NET, заловмисник є колишнім депутатом Рудківської міськради Самбірського району, а зараз представляється помічником заступника голови Львівської обласної військової адміністрації Юрія Холода, а на своїй сторінці у Facebook Міхняк вказав, що працює у Львівській обласній раді.

Раніше Михайло Міхняк був депутатом Рудківської міської ради від партії «Укроп», минулого року заснував та керує ГО «Корпус сприяння армії». Із соцмереж МИхайла Міхняка можна зробити висновок, що він любить фотографуватись із високопосадовцями. Наприклад, в Instagram у Михайла Міхняка є чимало фото із представниками влади, зокрема з нардепом Тістиком, головою ЛОВА Козицьким, з мером Львова Садовим, усі фото були зроблені ще до початку повномасштабного вторгнення.

Також Міхняк представляється працівником Львівської обласної ради та позаштатним помічником заступника голови Львівської облради Юрія Холода. Проте Юрій Холод категорично заперечив цю інформацію, хоча підтвердив, що знайомий із Міхняком.

За фактом слідчі територіального підрозділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через Державний кордон України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на термін від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років. Досудове розслідування триває.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *