ОСТАННІ НОВИНИ

Справу ексочільниці львівського крила ОПЗЖ Іваночко передали до суду

Анастасія Диняк

|

Справу колишньої очільниці Львівської обласної організації забороненої в Україні політичної партії «ОПЗЖ» Інни Іваночко щодо державної зради скерували до суду. Про це повідомили у відділі інформаційної політики прокуратури Львівщини.

Так, за даними розслідування, з 2015 року Іваночко керувала низкою місцевих проросійських організацій, зокрема забороненої партії «ОПЗЖ» та громадської організації «Український вибір – право народу».

Діючи за вказівками спецслужб РФ, вона організовувала та особисто брала участь у проплачених масових заходах, які активно поширювали неправдиві дані для дестабілізації суспільно-політичних настроїв на Львівщині та зміни діючої влади в Україні.

Обвинувачена також організовувала науково-практичні конференції, семінари та вуличні акції з вимогами надання особливого економічного, культурного статусу Галичині та її від’єднання в окрему автономію.

Окрім цього, з 2018 року жінка систематично брала участь в програмах на російських та проросійських медійних ресурсах, виступаючи у ролі «політичного експерта» та фахівця у галузі суспільно-політичних процесів в Україні.

«У своїх інтерв’ю вона розказувала пропагандистську, упереджену та виключно негативну інформацію про Україну, зокрема щодо русофобії, фашизму, нацизму та радикального націоналізму, а також розташованих на території держави баз НАТО», – йдеться у повідомленні.

Наразі Іваночко обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Судитимуть її за фактом державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України). Їй загрожує до п’ятнадцяти років за ґратами з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, затримали жінку наприкінці серпня 2022 року.

Як відомо, 56-річна Інна Іваночко підтримувала «Антимайдан» під час Революції гідності, активно висловлювала свої проросійські погляди, виступала у російських ЗМІ, а також організовувала заходи з радянською символікою та судилася проти рішення Львівської міськради щодо демонтажу Монументу слави.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *