ОСТАННІ НОВИНИ

Ексглава «Нафтогазу» Коболєв не вніс заставу в справі про мільйонні премії

Ольга Денисяка

|

Ексголова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв не вніс застави 229,248 мільйона гривень, яку йому призначив суд у справі про виплату премій на 10 млн дол. Про це повідомила пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

1 березня Апеляційна палата ВАКС застосувала до колишнього Голови правління НАК «Нафтогаз України» запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 229,248 млн грн. Відповідно до рішення суду, підозрюваний мав внести кошти протягом 5 днів з моменту проголошення рішення, тобто до 6 березня, та зобов’язувався повідомити про це детектива/прокурора.

Проте, станом на 7 березня  інформація про внесення застави у встановленому судом розмірі так і не надійшла до органу досудового розслідування.

Крім того, в САП зауважили, що всупереч поширеній у деяких ЗМІ інформації, станом на сьогодні жодні рахунки підозрюваного суд не арештовував у цьому кримінальному провадженні.

«Також, наразі з боку НАБУ і САП відсутні будь-які ініціативи щодо блокування рахунків підозрюваного, які б перешкоджали йому використовувати наявні в нього фінансові активи», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 19 січня повідомлено про підозру колишньому Голові правління НАК «Нафтогаз України», який зловживаючи своїм службовим становищем, забезпечив собі виплату премій на понад 229 млн грн. Йому інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *