ОСТАННІ НОВИНИ

Ексголові «Нафтогазу» Коболєву призначили заставу у 229 мільйонів

Ольга Денисяка

|

Апеляційний суд застосував до ексголови правління «Нафтогазу» Андрія Коболєва запобіжний захід у вигляді майже 230 млн грн застави. Про це повідомила пресслужба САП.

1 березня Апеляційна палата ВАКС частково задовольнила клопотання детективів НАБУ, погоджене прокурором САП, скасувала рішення суду першої інстанції про відмову в застосуванні запобіжного заходу та постановила нову, відповідно застосувавши до колишнього Голови правління НАК «Нафтогаз України» запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 229,248 млн грн.

Також на підозрюваного покладено такі обов’язки:

  • прибувати за кожною вимогою до детектива, прокурора та суду;
  • не відлучатися із м. Києва без дозволу детектива, прокурора або суду;
  • повідомляти прокурора, детектива або суд про зміну свого місця проживання;
  • утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у справі та свідками;
  • здати на зберігання до відповідного органу паспорт (паспорти) для виїзду за кордон.

За ухвалою суду підозрюваний має внести кошти протягом 5 днів з моменту проголошення рішення. Термін дії обов’язків – 2 місяці.

Нагадаємо, 19 січня повідомлено про підозру колишньому Голові правління НАК «Нафтогаз України», який зловживаючи своїм службовим становищем, забезпечив собі виплату премій на понад 229 млн грн. Йому інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *