ОСТАННІ НОВИНИ

В Одесі спіймали бойовика «Спарти», який воював за Донецький аеропорт

Наталя Дуляба

|

Спецслужби затримали колишнього бойовика батальйону «Спарта» так званої «ДНР», який, повоювавши проти України, повернувся жити назад на Одещину. Про це Львівському порталу повідомили у Службі безпеки України.

Встановлено, що мешканець Одеської області у 2015 році приєднався до батальйону «Спарта» терористичної організації «ДНР» і брав участь у бойових діях проти сил АТО на сході України.

У складі ворожого угруповання він обстрілював оборонні позиції українських військ, брав участь у боях в районі Донецького аеропорту, чергував на блокпостах та навчався на «курсах» снайперів.

«Після отриманого поранення покинув лави бойовиків та приховано виїхав на підконтрольну територію України. Згодом він повернувся на постійне місце проживання на Одещину. Тривалий час зловмисник переховувався від правосуддя і продовжував підтримувати контакти зі своїми поплічниками з лав терористів», – йдеться у повідомленні.

Під час контрдиверсійних заходів на Одещині спецслужби встановили його місцезнаходження і затримали.

При обшуках за місцем проживання у терориста виявили комп’ютерну техніку, мобільний телефон та сім-картки із доказами його злочинної діяльності.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 ККУ (участь у терористичній групі чи терористичній організації).

Суд помістив фігуранта справи під варту. Наразі триває слідство. За скоєне йому загрожує від 8 до 15 років тюрми.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *