ОСТАННІ НОВИНИ

На війні загинув артелерист зі Зимної Води Микола Бориско

Андрій Котенський

|

Зимноводівська громада втратила ще одного захисника України, хороброго патріота, Миколу Бориска. Герой загинув 3 березня, внаслідок ворожого артилерійського обстрілу противника. 19 грудня 2023 року йому мало виповнитися 29 років.

Микола Бориско став на захист України із перших днів повномасштабного вторгнення

З перших днів широкомасштабного вторгнення Микола Бориско добровольцем пішов на фронт і мужньо боровся, відстоюючи свободу Батьківщини.

За словами волонтерки БФ «Зимна Вода» Марії Низ, Микола Бориско був у Львові 28 лютого, коли приїжджав із побратимами провести в останню дорогу свого друга і командира розрахунку Олега Андрейціва, але терміново повернувся на передову.

На фото командир Олег Андрейців, який віддав життя за Україну 19 лютого

«Ми не довго бачились, не багато поговорили… Але, я точно знаю, що він не хотів спочивати. Він хотів жити! Хотів побачити і відсвяткувати перемогу! Хотів одружитися – в нього прекрасна дівчина… Ввечері, після похорону, ми з нашим місцевим волонтерським рухом планували вечерю, аби пом’янути Олега… Не склалося – прийшов наказ Миколі терміново повернутися на місце несення служби… Він не той хлопець, якого можна забути! Він назавжди для нас залишиться веселим, жартівливим, безстрашним, відчайдушним захисником, прекрасним воїном, хорошим другом і дуже гарною молодою людиною», – повідомила Марія Низ.

Як повідомляло командування морської піхоти Микола Бориско та Олег Андрейців були артилеристами 406 окремої артилерійської бригади імені генерал-хорунжого Олексія Алмазова та працювали на американській гаубиці М777, якій дали прізвисько Мері.

«На їхньому рахунку десятки знищених ворожих складів боєприпасів, сотні ліквідованих окупантів, розбиті вщент російські артилерійські батареї. На Херсонському напрямку гармаші 406 оабр ім. генерал-хорунжого Олексія Алмазова КМП ВМС ЗС України  роблять свою справу так, аби ворог кожного дня відчував, що він не є господарем на українській землі. І для цього вони використовують американську гаубицю М777. Керувати 155-мм гарматою в Україні вміють не так багато бійців. Саме ці воїни справжні майстри, які опановували установку за кордоном і продовжують щоденно вдосконалювати свої навички вже в бойових умовах», – повідомляло командування.

«Це ми знищили не одну батарею «саушок», склади з БК, багато БМП і танків, а також дві С-400. Останні дві знищили максимально влучно: обидва постріли прямо в ціль. Але коли кількість знищеної техніки перевалила за 50 одиниць, ми перестали малювати позначки, тому що місця на гарматі не вистачить», – розповідав Микола Бориско, якому побратими за погляд і завзяття, з яким він заряджає гармату, дали позивний Маніяк.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким загиблого.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *