Українські стрибунки здобули «золото» і «бронзу» чемпіонату Європи

Наталя Дуляба

|

Україна зійшла на п’єдестал чемпіонату Європи з легкої атлетики. Стрибунки Ярослава Магучіх та Катерина Табашник отримали золоту і бронзову медалі. Про це Львівському порталу повідомили у Національному олімпійському комітеті.

21-річна Ярослава Магучіх стала чемпіонкою Європи зі стрибків у висоту. Відразу з першої спроби вона взяла перші чотири висоти і таким чином виявилась єдиною, кому вдалося підкорити планку на 1.98 м.

Вже у статусі переможниці українка штурмувала найкращий результат сезону у світі, 2.03 м, але все ж досягнути його не змогла. Найближчою тут виявилася Бріт Веерман з Нідерландів, яка виборола «срібло» з повторенням національного рекорду у 1.96 м.

Бронзовою призеркою стала українка 28-річна Катерина Табашник, яка продемонструвала результат у 1.94 м. Таку ж висоту взяли сербка Ангеліну Топіч та подруга по команді Юлія Левченко, втім Табашник їх випередила за кількістю спроб.

Зауважимо, що українська легкоатлетка Ярослава Магучіх родом із Дніпра. Бронзова призерка Літніх Олімпійських ігор-2020, чемпіонка Європи з легкої атлетики в приміщенні, чемпіонка Європи серед юніорів, чемпіонка світу та Європи серед юнаків, рекордсменка світу серед юніорів.

Стрибунка Катерина Табашник є харків’янкою. Чемпіонка Європи серед юніорів у 2013 році. У серпні 2022 року матір спортсменки загинула внаслідок російського обстрілу Харкова.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *