ОСТАННІ НОВИНИ

Кабмін затвердив антикорупційну програму до 2025 року

Наталя Дуляба

|

На позачерговому засіданні, яке відбулося під час Конгресу місцевих та регіональних влад, Кабінет Міністрів затвердив Державну антикорупційну програму на 2023-2025 роки. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі уряду.

Ухвалена антикорупційна програма, як зауважив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, містить заходи, спрямовані на підвищення ефективності системи запобігання корупції в різних сферах суспільного життя, а також на забезпечення відповідальності за корупцію.

Зокрема, ця програма передбачає заходи у сфері судочинства, державного регулювання економіки, митної справи та оподаткування, державного та приватного сектору економіки, будівництва, земельних відносин та інфраструктури, сектору оборони, охорони здоров’я, освіти й науки та соціального захисту.

Також документ регламентує усунення можливих корупціогенних факторів, вдосконалення формування та реалізації державної антикорупційної політики.

Крім того, прийнята антикорупційна програма врегульовує координацію та моніторинг оцінки ефективності реалізації Антикорупційної стратегії України (2021-2025) та державної програми з її виконання.

«Маємо розуміння, що такий важливий документ повинен залишатись «живим», відкритим для пропозицій і доповнень. Тому будемо працювати з парламентом, з іншими стейкхолдерами, з керівниками антикорупційних органів», – зауважив глава уряду.

Про ухвалення антикорупційної програми на 2023-2025 роки згадав і президент Володимир Зеленський у своєму зверненні.

«Затверджено антикорупційну програму. Це системні кроки, які дадуть державі більше прозорості, а суспільству – більше можливостей для взаємодії з державою», – прокоментував він.

Нагадаємо, напередодні стало відомо про визначення трьох претендентів на посаду директора Національного антикорупційного бюро. Переможця конкурсу має затвердити уряд на одному з найближчих засідань. Детальніше про фіналістів відбору читайте за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *