ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські хірурги за допомогою робота Da Vinci видалили жінці пухлину

Ольга Денисяка

|

У лікарні святого Пантелеймона Першого медичного об’єднання Львова лікарі з роботом-хірургом Da Vinci видалили пухлину, розміром 7х8 см, всього через кілька проколів. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Пацієнтка – 46-річна львів’янка. До лікарів звернулась через болі внизу живота та спини. На МРТ медики побачили велику пухлину. Фібротекома яйника – доброякісна пухлина, яка найчастіше зустрічається у жінок в предклімактичному періоді. Якщо вчасно її не видалити, стає злоякісною.

Аби виконати втручання з мінімальним травматизмом для пацієнтки, спеціалісти вирішили задіяти робота Da Vinci. Лише три проколи замість великого розрізу, надточні рухи мікроінструментами, півтора години на все – і медики ювелірно видалили фібротекому.

Після втручання пацієнтка почує себе добре. Вже на другу добу її виписали з лікарні. Медичні команди продовжують освоювати нові технології та здобувати найкращий досвід оперативних втручань задля ще більш якісної та сучасної медичної допомоги.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *