ОСТАННІ НОВИНИ

Довгоочікувана «Мавка» вийшла у прокат

Андрій Котенський

|

У четвер, 2 березня 2023 року у кінотеатрах України нарешті стартував показ українського 3D-фільму «Мавка. Лісова Пісня», створеного за мотивами драми-феєрії «Лісової пісні» Лесі Українки, повідомили творці мультфільму.

«Емоційна історія про любов, дружбу та сміливість йти за своїм покликанням, новий рівень анімації, харизматичні анімаційні герої, що говорять зірковими голосами, готові підкорювати ваші серця. Нас охоплює хвиля неймовірної радості й гордості. Нетерпляче чекаємо на усіх вас у кіно», – закликають творці мультфільму.

«Мавка. Лісова Пісня» – найочікуваніший український мультфільм. Робота над ним ведеться вже понад 5 років, а прем’єру постійно переносили – спершу планували випуск на 2019, згодом – на 2022 рік.

Його розробка розпочалася ще у 2015, у грудні 2016 року мультфільм став переможцем дев’ятого конкурсного відбору Держкіно, а в березні 2017 року відбулася доволі успішна презентація на найбільшому анімаційному форумі Європи Cartoon Movie. Там Україна була представлена вперше, і продюсери отримали багато схвальних відгуків та пропозицій співпраці.

За словами творців мультфільму, найбільш прикрим є розуміння того,  що стрічку, над якою так ретельно працювали сім років, побачать не всі.

«Виходити у прокат зараз, коли працює лише половина українських кінозалів, було непростим рішенням для нас. Проте ми впевнені, що вихід «Мавки» стане знаковою подією, адже принесе із собою емоційне послання про перемогу світла над темрявою і любові над ненавистю. Ці смисли увесь час були закладені у мультфільм, але зараз, на жаль, стали ще більш актуальними», – переконані вони.

Одразу після релізу в Україні розпочнеться широкий прокат мультфільму за кордоном.

Нагадаємо, що до створення доклалися багато українських зірок.

У березні 2017 року завдяки успішній презентації мультфільму «Мавка. Лісова пісня» на найбільшому анімаційному форумі Європи Cartoon Movie, на якому Україна була представлена вперше, продюсери отримали багато схвальних відгуків та пропозицій співпраці від професіоналів з Європи.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *