ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові дофінансують харчуваня військових у міських лікарнях

Ольга Денисяка

|

2 березня сесія затвердила Міську програму забезпечення покращеного харчування військовослужбовців, які проходять лікування / реабілітацію у закладах охорони здоров’я Львівської міської територіальної громади. «За» проголосували 55 депутатів. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Як пояснюють у міському управлінні охорони здоров’я, під час лікування важких травм та подальшій реабілітації, військовослужбовці потребують покращеного харчування, що є складовою лікувального процесу. Тому й виникла необхідність прийняти таку програму.

«На харчування передбачено 85 гривень у день, і такі кошти не можуть повноцінно покрити потребу у витратах на харчування для військових, які проходять тривале лікування і реабілітацію. Переважно такі пацієнти не є мешканцями Львівської громади, тому їх родичі не проживають тут і не можуть їх відвідувати та надавати додаткові продукти харчування, які містять необхідні вітаміни та мікроелементи», – каже керівниця управління охорони здоров’я ЛМР Марта Матюшко.

Програма передбачає розробку раціону харчування на основі потреб хворого в енергії та нутрієнтах, залежно від вихідного нормо-, гіпо- або гіпертрофічного стану. Для цього необхідно додатково виділити з бюджету на харчування 1 військовослужбовця – 60 грн в день, що загалом становить 1,8 млн грн до кінця року (з розрахунку 100 військовослужбовців в день *306 днів* 60 грн на період з 01.03.2023 і до кінця року).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *