ОСТАННІ НОВИНИ

На Стрийщині викрили дві нелегальні пилорами

Ольга Денисяка

|

На Стрийщині припинили діяльність двох нелегальних пилорам. На них вилучили деревини на суму понад 120 тис. грн. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, мешканець одного із сіл Стрийського району на власному господарстві облаштував підпільну пилораму. Туди чоловік звозив незаконно зрубану деревину і розпилював її на готову лісопродукцію.

Під час обшуку виявлено та вилучено 18 колод деревини, а також бензопили і транспортний засіб на якому було ще 4 колоди породи смерека.

Окрім цього встановлено саме місце незаконної різки дерев на території одного із лісництв ДП «Ліси України», де виявлено ще 9 пнів.

У сусідньому селі також викрито ще одну нелегальну пилораму. На подвір’ї господарства виявили деревину та лісопродукцію, а саме: 4 колоди смерека, 41 брус, дошки в кількості 73 штуки без дозвільних документів та металеву-переносну пилораму.

Також встановлено місця незаконної рубки в лісовому масиві ДЛГП «Галсілліс», де виявлено ще 14 незаконно зрубаних і готових до транспортування колод деревини, а також 5 пнів.

За процесуального керівництва Стрийської окружної прокуратури викрито чергові факти незаконної порубки лісу (ч. 1 ст. 246 КК України). Слідчі дії тривають, призначено ряд експертиз, на вилучену деревину, лісопродукцію, знаряддя та засоби вчинення злочину накладено арешт.

Вилучено незаконно зрубаної деревини на суму понад 120 тис грн.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *